Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

"Οι Μικροί Πλανήτες.."





















O Dan Arkle από το Sheffield (U.K.), στα 34 χρόνια του έχει γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο, κυρίως με τη φωτογραφική συλλογή του "Μικροί Πλανήτες".

Οι φωτογραφίες του είναι από το Εθνικό Πάρκο του Peak District, μιας ορεινής περιοχής στη βορειο-κεντρική Αγγλία.

Η αγάπη του για τη Φύση, την Αναρρίχηση και την Τεχνολογία, τον οδήγησαν στην επαγγελματική του ενασχόληση με τη φωτογραφία και την καλλιτεχνική έκφραση των συναισθημάτων του στις κορυφές των βουνών, με τη βοήθεια εξειδικευμένων προγραμμάτων επεξεργασίας.

Για τους Μικρούς Πλανήτες του, καλύπτει τμηματικά με τον φακό του ο, τι τον περιβάλλει σε 360 μοίρες και μετά ενώνει τις φωτογραφίες σε μία πανοραμική, την οποία στη συνέχεια στρέφει κυκλικά γύρω από ένα άξονα, με επέκταση κάποιας εικόνας προς το ακάλυπτο κέντρο, στο σημείο στήριξης του φακού.
Όλοι οι πλανήτες του προέρχονται από την επεξεργασία αυτούσιας φωτογράφισης, χωρίς φωτομοντάζ, επικολλήσεις ή μεταφορές στοιχείων.

Οι επεξεργασίες των φωτογραφιών του, για να φθάσουν σε ικανοποιητικό γι' αυτόν σημείο, χρειάζονται 12 ή και περισσότερες ώρες συνεχούς εργασίας.

Για να μη μένει αργός όταν τελειώνει με ολα αυτά, διαθέτει και Σχολή Οδήγησης, όπου διδάσκει οδήγηση, επίσης υψηλών προδιαγραφών.













Με την τεχνοτροπία που εφαρμόζει ο Dan Arkle, μεταθέτει τη στατική οπτική του φακού μιας συγκεκριμένης στιγμής (που αντιπροσωπεύει η συνήθης φωτογραφία), σε δυναμική οπτική ενός συγκεκριμένου σημείου, δηλαδή στην οπτική δυνατότητα κυκλικής κάλυψης 360 μοιρών, από ένα συγκεκριμένο σημείο.
Αυτό σημαίνει πως η κάλυψη (φωτογράφιση) των τμηματικών πεδίων, γίνεται σε διαφορετικούς χρόνους (από το ίδιο σταθερό σημείο πάντοτε) και με τις κατάλληλες συνθήκες φωτισμού για την κάθε λήψη, ώστε να διευκολύνεται η ομοιόσταση του συνόλου κατά τη συνένωση σε μία πανοραμική εικόνα.  
Η κάθε λήψη είναι εύρους περίπου 60 μοιρών, για να αποφεύγονται οι πλάγιες στρεβλώσεις των εικόνων.

Η ψηφιακή επεξεργασία στη συνέχεια, δίνει τελικά στον θεατή την συνολική αίσθηση της θέας από το σημείο του φακού, που αποτελεί και το κέντρο του μικρού πλανήτη.

Το αποτέλεσμα, μεταδίδει στον θεατή την αίσθηση πληρότητας της κάθε εικόνας, παρέχοντας όλη την ομορφιά, την αρμονία και το μεγαλείο της Δημιουργίας που μας περιβάλλουν και των οποίων γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες. 


 http://www.danarkle.com
 http://www.dansdrivingschool.com

*  click για εικόνες μεγάλου μεγέθους









Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου