Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Συνεδρία Τακτοποίησης







 [ - 05]


Ο ήλιος, ο αέρας και η θάλασσα, με την έκφραση τους σε φως, ήχο και κίνηση, μας κρατούν σταθερά ενωμένους με τη φύση. Η έμπνευση της ψυχής μας από τα στοιχεία αυτά, γεμίζει το ταξίδι μας με δύναμη, ενέργεια και προοπτική.

Η τακτοποίηση, είναι η προϋπόθεση της ανανέωσης. Δεν αρκεί να γνωρίζουμε το τι έχουμε. Πρέπει να είμαστε σε θέση να το αξιοποιούμε, δηλαδή να το χρησιμοποιούμε την ώρα που το χρειαζόμαστε, χωρίς να πρέπει να ψάξουμε για να το εντοπίσουμε ή να αμφιβάλλουμε για την κατάσταση στην οποία θα το βρούμε.

Οι κανόνες της τακτοποίησης είναι λίγοι, απλοί και λογικοί:

α- Όλα τα ομοειδή πράγματα τοποθετούνται μαζί. Το είδος, το προσδιορίζουν πάντοτε τα κοινά χαρακτηριστικά (μέγεθος, σχήμα, χρώμα, υφή κλπ).

β- Οι τοποθετήσεις πρέπει να γίνονται σε ευθείες και κάθετες γραμμές ύψους και πλάτους. Οι λοξές και πλάγιες θέσεις, όταν δεν έχουν κάποια αρμονική αναφορά στον χώρο, μαρτυρούν αδιαφορία και προχειρότητα.

γ- Πράγματα με λειτουργική συγγένεια, τοποθετούνται σε γειτονικές θέσεις.

δ- Τα αντικείμενα αξίας τοποθετούνται ξεχωριστά, με ιδιαίτερη προσοχή, σε ασφαλή σημεία και με ιεραρχική σειρά και προτεραιότητα.

ε- Σε όλα τα αντικείμενα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα της εύκολης οπτικής εντόπισης και της γρήγορης πρόσβασης.

Φυσικά, πριν από την τακτοποίηση, πρέπει να προηγείται ένας καλός έλεγχος κατάστασης και λειτουργικότητας, ώστε τα άχρηστα και βλαβερά πράγματα να τα απομακρύνουμε από τους χώρους μας, άμεσα και οριστικά.

Η τακτοποίηση του εξωτερικού χώρου, στη διαμονή, στην εργασία και στις υποθέσεις μας, έχει άμεση επίδραση στην ψυχολογία μας, στη συγκέντρωση, στην απόδοση, στην ηρεμία και στην αυτοπεποίθηση μας.

Η τακτοποίηση του εσωτερικού μας χώρου, υπόκειται στους ίδιους ακριβώς κανόνες και έχει επίσης άμεση επίδραση, στη συμπεριφορά μας, στις σχέσεις μας, στην αυτοεκτίμηση μας και στη δυνατότητα να αναπτύξουμε πνευματική ζωή. 

Ένας τακτοποιημένος χώρος έσω ή έξω, βοηθά στη γρήγορη εξοικείωση μαζί του, στη μείωση επομένως του άγχους μας και στην επίγνωση των δεδομένων του που μας αφορούν. Η αρνητική επίδραση που μας ασκεί το άγνωστο και γι’ αυτό απειλητικό μέλλον, περιορίζεται και το αύριο δείχνει ένα περισσότερο αισιόδοξο πρόσωπο και φιλικό στο να το διαχειριστούμε.

Αν για την εξωτερική τακτοποίηση όμως, αρκεί να πάρουμε κάποια στιγμή την απόφαση, για την τακτοποίηση του εσωτερικού μας χώρου, τα πράγματα απαιτούν περισσότερη προσοχή και προγραμματισμό.

Στο Γραφείο Κυβερνήτη του σκάφους, μας περιμένει πάντα ένας φάκελος με πλήρεις οδηγίες για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα. Ίσως θα πρέπει να τακτοποιήσουμε λίγο και το σκάφος..

Παίρνουν σειρά λοιπόν, η Συνεδρία Εσωτερικού χώρου και η Συνεδρία Σκάφους..


Ημερολόγιο  πλοίου:

1. Η απομάκρυνση μας από την ακτή της καθημερινότητας όποτε μπορούμε, θα μας δίνει την ευκαιρία κάθε φορά, να τακτοποιούμε στη θέση που τους αρμόζει, τα αισθήματα, τις σκέψεις και τις επιδιώξεις μας;
2. Οι ωραιότερες γωνίες είναι αυτές των 90º. Από δύο κάθετες ευθείες.
3. Οι κανόνες, μας βοηθούν να σκεφτόμαστε λογικά.
4. Ένα ταξίδι στη φουρτούνα, μας κάνει να εκτιμούμε καλύτερα τη γαλήνη και την ηρεμία του λιμανιού.
5. Πάντα κάτι λείπει.. Θα το βρούμε ποτέ;









Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου