Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

"Ένα τελευταίο αντίο.. "






Το τελευταίο αντίο στον «μέντορα της νιότης του στον αθλητισμό, αλλά και στη ζωή»  είπε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος παρευρέθηκε στην κηδεία του προπονητή του τζούντο Ανατόλι Σολομόνοβιτς Ράχλιν, στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Ανατόλι Ράχλιν απεβίωσε την περασμένη Τετάρτη, σε ηλικία 75 ετών, μετά από μακροχρόνια ασθένεια. Και ο ίδιος είχε δηλώσει παλιότερα πως νιώθει σαν «δεύτερος πατέρας» του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Ράχλιν. «Είμαι βαθιά θλιμμένος… Είναι μια μεγάλη απώλεια, μια αναντικατάστατη απώλεια για όλους μας», έγραψε στο τηλεγράφημά του προς τους οικείους του προπονητή, όπως  δημοσίευσε η ιστοσελίδα του Κρεμλίνου την Τετάρτη.

Εμφανώς συγκινημένος και με το κεφάλι σκυμμένο, ο Πρόεδρος Πούτιν άφησε λίγα λουλούδια στον τάφο του προπονητή του και συνομίλησε για λίγο με τη σύζυγο του τεθνεώτος και την οικογένειά του.

Ο Ανατόλι Ράχλιν ήταν προπονητής του Πούτιν για 15 συνεχή χρόνια, από όταν ο μέλλων συνταγματάρχης της KGB και αργότερα ηγέτης της Ρωσίας ήταν 13 ετών.  Η σχέση τους ήταν τόσο στενή, ώστε σύμφωνα με δημοσίευμα του Vanity Fair, ο Πρόεδρος Πούτιν τον είχε καλέσει προσωπικά σε δείπνο στο Κρεμλίνο, αμέσως μετά την ορκωμοσία του.

Στην 50χρονη καριέρα του ο Ράχλιν είχε εκπαιδεύσει δεκάδες ηγετικές φυσιογνωμίες της ρωσικής ελίτ. Τον περασμένο Μάιο ο πρόεδρος Πούτιν του είχε απονείμει το παράσημο του Τάγματος της Τιμής, για όσα είχε προσφέρει στον αθλητισμό.

*  agioritikovima.gr









Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου