Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

"Η ιστορία ενός μολυβιού"







Το παιδί κοιτούσε τη γιαγιά του που έγραφε ένα γράμμα. Κάποια στιγμή τη ρώτησε:
- Γράφεις γιαγιά, μια ιστορία που συνέβη σ’ εμάς; Μήπως είναι μια ιστορία για μένα;

Η γιαγιά σταμάτησε να γράφει, χαμογέλασε και είπε στον εγγονό της:
- Πραγματικά γράφω για σένα, όμως αυτό που είναι πιο σημαντικό από τις λέξεις, είναι το μολύβι που χρησιμοποιώ. Θα ήθελα όταν μεγαλώσεις, να γίνεις σαν κι αυτό.

Το παιδί περίεργο, κοίταξε το μολύβι και δεν είδε τίποτα το ιδιαίτερο.
- Αφού είναι το ίδιο, με όλα τα μολύβια που έχω δει στη ζωή μου.

- Όλα όμως εξαρτώνται από τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα!
Το μολύβι έχει πέντε ιδιότητες, που αν καταφέρεις να τις έχεις κι εσύ στη ζωή σου, θα είσαι πάντα ένας άνθρωπος που θα βρίσκεται σε αρμονία με τον κόσμο.


Πρώτη ιδιότητα: Μπορείς να κάνεις μεγάλα πράγματα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ ότι υπάρχει ένα Χέρι που καθοδηγεί τα βήματά σου. Είναι το χέρι του Θεού και Εκείνος πρέπει να σε καθοδηγεί πάντα σύμφωνα με το θέλημά Του.

Δεύτερη: Πότε-πότε πρέπει να σταματάω να γράφω και να χρησιμοποιώ την ξύστρα. Αυτό κάνει το μολύβι να υποφέρει λίγο, αλλά έτσι γίνεται πιο μυτερό.
Μάθε λοιπόν να υπομένεις τις δοκιμασίες της ζωής σου, γιατί αυτές θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

Τρίτη: Το μολύβι μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε γόμα για να σβήνουμε τα λάθη μας. Το να διορθώνουμε κάτι που δεν κάναμε σωστά, όχι μόνο δεν είναι κακό, αλλά αντίθετα είναι σημαντικό, για να παραμένουμε στον ίσιο δρόμο.

Τέταρτη: Αυτό που έχει σημασία στο μολύβι δεν είναι το ξύλο, το σχήμα ή το χρώμα του, αλλά ο γραφίτης που βρίσκεται στο εσωτερικό. Έτσι, να φροντίζεις κι εσύ πάντα γι’ αυτά που έχεις μέσα σου.

Τέλος, η πέμπτη ιδιότητα του μολυβιού είναι, πως αφήνει στο πέρασμα του στο χαρτί, πάντα τα σημάδια του. Να θυμάσαι επομένως, πως ό,τι κάνεις στη ζωή σου θα αφήσει τα ίχνη του και να σκέφτεσαι από πριν τις συνέπειες για κάθε σου πράξη.


του Paolo Coelho


mail z – mail db – diaforetiko.gr  [επ. 2φΑ]










Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου