Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

"Το μυστήριο της χαράς και της ευχαριστίας"







Το Μυστήριο της Χαράς και της Ευχαριστίας

π. Χριστόδουλος Μπίθας


Πρόκειται για τo πρώτο βιβλίο της νέας σειράς των εκδόσεων ΑΘΩΣ "ΕΝ ΤΗ ΟΔΩ", η οποία έχει στόχο να παρουσιάσει κείμενα που σχετίζονται με την ορθοδοξία και το γένος μας στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Το Μυστήριο της χαράς και της ευχαριστίας περιλαμβάνει κεί­με­να σύγχρονου θεολογικού προβληματισμού του πρωτοπρεσβύτερου Χρι­στο­δού­λου Μπί­θα, προϊσταμένου του Ι. Ν. Τα­ξια­ρχών Μο­σχά­του.

Σήμερα, αν ανα­ρω­τη­θού­με, επισημαίνει ο π. Χριστόδουλος, τι ση­μα­ί­νει ορ­θο­δο­ξί­α και ποιος είναι ο θρίαμβός της, θα δι­α­πι­στώ­σου­με ό­τι πολ­λοί από εμάς τους Νε­ο­έλ­λη­νες, αλλά και τους ορθοδόξους στις άλ­λες χώ­ρες, έ­χου­με κάποια σύγ­χυ­ση. Κι η σύγ­χυ­ση αυ­τή εί­ναι α­πο­τέλε­σμα της α­πο­μά­κρυν­σης με­γά­λου μέ­ρους του λα­ού από την ευαγγελική δι­δα­σκα­λί­α και την πα­ρά­δο­ση των Πα­τέρων της εκ­κλη­σί­ας, ως αποτέλεσμα μιας μακραίωνης περιόδου, που ξε­κι­νά­ει από την Τουρκοκρατία και τα σκο­τάδια της και φτά­νει έως σή­με­ρα.

Με διεισδυτικό πνεύμα ο συγγραφέας εισέρχεται στον πυρήνα της ευαγγελικής διδασκαλίας και έχοντας βαθιά συνείδηση ότι η χριστιανική πίστη είναι μοναδική και ανυπέρβλητη, προσδιορίζει τη θέση της εκκλησίας και των Χριστιανών στον σύγχρονο κόσμο.










Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου