Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

"Δεν έχεις χρόνο… "






Δεν έχεις χρόνο…

Από το Φιλοσοφικό Καφενείο


Αν πεις ότι δεν χρειάζεσαι δάσκαλο, είναι ψέμα. Αν πεις ότι χρειάζεσαι δάσκαλο, είναι πάλι ψέμα. Συνοδοιπόροι λέμε πως είμαστε, με τον ίδιο προορισμό, αλλά δεν έχουμε ξεκινήσει όλοι από την ίδια αφετηρία. Μπορεί το κέντρο της ύπαρξής μας να αποτελείται από την ίδια ουσία, μπορεί όλοι να είμαστε συνδεδεμένοι μεταξύ μας, όμως υπάρχουν και αυτοί που προχωρούν εντελώς στα τυφλά, υπάρχουν κι αυτοί που βλέπουν ξεκάθαρα το τέρμα.

Αυτός που απέχει λίγα μέτρα από τον προορισμό ή έχει φτάσει εκεί, μπορεί να σου πει αν βαδίζεις σωστά ή χάνεις τον χρόνο σου. Μπορεί να σου δείξει την κατεύθυνση προς το Φως. Μπορεί, να σου απλώσει το χέρι.

«Μα εγώ δε χρειάζομαι δάσκαλο», λες και επαναστατείς, «είμαι δάσκαλος του εαυτού μου, η αλήθεια είναι μέσα μου» επαναλαμβάνεις, γιατί έτσι άκουσες.

Ποιο κομμάτι μέσα σου είναι αυτό που λέει ότι δεν έχεις ανάγκη κανέναν, το σκέφτηκες ποτέ; Το εγωιστικό ή το θείο;
Κι αν είναι το θείο, τότε γιατί επαναλαμβάνεις συνεχώς τις ίδιες λάθος επιλογές;
Γιατί γυροφέρνεις ασυνείδητος και προσκολλημένος στις εξωτερικές ψευδαισθήσεις;
Γιατί δεν συνδέεσαι με τον δάσκαλο μέσα σου, να σου πει τι θα κάνεις;


Επειδή ίσως δεν γνωρίζεις τον τρόπο. Ακούς συχνά πως ο Θεός είναι αγάπη κι όλοι μας είμαστε μέρη του Θεού. Μα τότε γιατί δεν νιώθεις αυτή την αγάπη;
Ίσως γιατί υπάρχουν πολλά παράσιτα γύρω από την ύπαρξή σου, που δεν σ’ αφήνουν να συντονιστείς με την ενέργεια του Θεού.
Ποιος θα σε γλυτώσει από τα παράσιτά σου; Ποιος θα σε βοηθήσει να συντονιστείς;
Ίσως κάποιος, με δυνατότερο και καθαρότερο σήμα.

Γιατί δεν ακούς το σώμα σου, τον υλικό φορέα της θεϊκότητας σου;
Δυσανασχετεί και βαρυγκωμεί από τις καταχρήσεις, κι εσύ αδιαφορώντας συνεχίζεις να το παραγεμίζεις με κάθε είδους ανοησίες και να το τυραννάς προκειμένου να ικανοποιήσεις τις επιθυμίες και τα πάθη σου.

Πόσο καιρό έχεις να ακούσεις τις ανάγκες τις ψυχής σου; Σε περιμένει υπομονετικά πολλά χρόνια για να σου μιλήσει, μα την έχεις στήσει σε όλα σας τα ραντεβού.

Δεν έχεις όμως χρόνο… Φυλάκισες τη ζωή σου μέσα σε ανόητες επιθυμίες και ματαιόδοξα όνειρα, που αγωνίζεσαι να τα πραγματοποιήσεις. 
Αλλά δεν έχεις χρόνο…



nekthlpros[2fA]








Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου