Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

"Ο άνθρωπος-χελιδόνι "




-  Μια ποιητική ιστορία..


Τα χελιδόνια στις παμπάλαιες εποχές, δεν ήξεραν να αποδημούν στα πιο ζεστά μέρη πριν τον χειμώνα. Όταν έπεφτε το χιόνι και έσφυζε η παγωνιά, αυτά υπέφεραν σκληρά από το κρύο και πέθαιναν.

Κάποιος ελεήμων άνθρωπος τα λυπήθηκε πολύ και άρχισε να προσπαθεί με όποιον τρόπο σκεφτόταν και όπως μπορούσε, να κατευθύνει τα χελιδόνια προς τον νότο πριν από τον χειμώνα, σε πιο ζεστές χώρες.

Τους έδινε σημάδια που τα χελιδόνια όμως δεν καταλάβαιναν, τα δελέαζε με τροφή που τοποθετούσε πάντα προς τον νότο, αλλά μάταια· τα έδιωχνε πολλές φορές, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.
Τίποτα δεν κατάφερνε. 
Τότε, προσευχήθηκε θερμά στον Θεό να τον μεταμορφώσει σε χελιδόνι.

Ο Θεός έκανε κατά τη θέλησή του και τον μεταμόρφωσε σε χελιδόνι· 
αν και γνώριζε πως είναι άνθρωπος, μπορούσε πια να σκέφτεται και να αισθάνεται όπως τα χελιδόνια κι εκείνα τον καταλάβαιναν.
Έτσι ο άνθρωπος-χελιδόνι μπόρεσε και συνεννοήθηκε εύκολα μαζί τους και πριν να μπει ο χειμώνας τα οδήγησε σε πιο ζεστούς τόπους.

Από τότε όλα τα χελιδόνια συνήθισαν να αποδημούν.


Αυτή βέβαια, ήταν μόνο μια ποιητική ιστορία. 
Μπορεί όμως να σε βοηθήσει να καταλάβεις, τουλάχιστον μέχρι κάποιου σημείου, πώς και γιατί ο Χριστός, γεννημένος από την αιώνια Αγάπη, εμφανίστηκε σαν άνθρωπος ανάμεσα στους παγωμένους από τις γήινες πίκρες ανθρώπους, και τους οδήγησε από καινούργιους δρόμους ζωής, στις ζεστές χώρες του Θεού-πατέρα.



orthodoxia.online – [2fA]






Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου